Boom 86

naar Boomoverzicht

Boom 85 < Boom 86 > Boom 87


Stekelboom
Kalopanax septemlobusGeslacht Familie
Kalopanax Araliaceae
Kalopanax Klimopfamilie

Plantjaar: 2018


Beschrijving van de soort Kalopanax septemlobus:

De stekelboom (Kalopanax septemlobus) is een loofboom uit de Klimopfamilie (Araliaceae) en tevens de enige soort binnen het geslacht Kalopanax.

De soort werd voor het eerst beschreven door Carl Peter Thunberg en werd vervolgens door Gen’ichi Koidzumi in 1925 geldig gepubliceerd.

De stekelboom groeit tot een hoogte van maximaal 30 meter en een stamdiameter van 70 cm. De handvormige bladeren van de soort zijn verspreidstaand en hebben een lengte van 20,5 à 29 cm. De bladeren hebben 5 à 7 spitse lobben en doen daarmee denken aan het blad van een esdoorn. De bladeren zijn groen en verkleuren in het najaar tot geel of rood. De stam van de soort is grijs tot zwartachtig en is voorzien van stekels.

De soort komt voor in het noordoosten, oosten en zuiden van China, het Koreaans Schiereiland en Japan en heeft een relictvoorkomen in het Russische Verre Oosten in Primorski en het uiterste zuiden van Sachalin. In het noordelijkste deel van het verspreidingsgebied komt de soort voor in boreale bossen, terwijl de soort in Japan en China te vinden is in subtropische bossen.

bron | © infoGerelateerde (nieuws)berichten:


naar Boomoverzicht


Boom 85 < Boom 86 > Boom 87