Nieuwe bok gearriveerd

Aan het einde van de middag is de nieuwe bok aangekomen. De vorige bok bleek vorige week plots erg verzwakt en moest worden ingeslapen.

Het dier is 3,5 jaar oud en komt uit Oud Gastel en heeft een donkerder vacht, vergelijkbaar met de donkere herten die al in de roedel rondlopen.

Na een eerste verkenning, wist de bok het park al op stelten te zetten. Hij zag zijn kans schoon via de uitloop van de sloot langs de Singel te ontsnappen. Na een korte achtervolging kon hij toch weer naar zijn nieuwe huis worden geleid.

De plek waar hij ontsnapte was eerst voorzien van een hek, maar bij de baggerwerkzaamheden is het beschadigd geraakt en uiteindelijk verwijderd omdat de herten nog nimmer aanstalten hadden gemaakt via die weg te ontsnappen.

Morgen wordt gezocht naar een goede afsluiting van het gat. Tot die tijd staat de roedel, inclusief de nieuwe bok, op de andere helft van de hertenweide, met het tussenhek goed afgesloten.

Al met al is het goed nieuws dat er zo snel een nieuwe bok is gevonden, aangezien de bronsttijd op het punt staat te beginnen.