Styracaceae


   naar Familieoverzicht   


Styracaceae


De BomenWijzer bevat van deze familie onderstaande geslachten en boomsoorten:


Informatie over de familie van Styracaceae

Styracaceae is een kleine familie van bloeiende planten, die 11 geslachten en ongeveer 160 soorten bomen en struiken bevat. De familie komt voor in warme gematigde en subtropische gebieden van het noordelijk halfrond.

De familie wordt gekenmerkt door spiraalvormig geplaatste eenvoudige bladeren zonder stipules ; symmetrische witte bloemen met een bloemkroon van twee tot vijf (soms zeven) aaneengesloten bloembladen; de vrucht is meestal een droge capsule, soms gevleugeld, minder vaak een vlezige steenvrucht, met een of twee zaden.

De meeste zijn grote struiken tot kleine bomen van 3-15 m hoog, maar Halesia monticola ( H. carolina var. Monticola ) is groter, met bomen van 39 m hoog die groeien in het Great Smoky Mountains National Park in North Carolina.

Verschillende geslachten omvatten soorten die populair zijn als sierbomen, die worden gewaardeerd om hun decoratieve witte bloemen. Benzoïnehars, gebruikt in de kruidengeneeskunde en parfums, wordt gewonnen uit de schors van Styrax- soorten.

bron | © info


   naar Familieoverzicht