Boom 107

naar Boomoverzicht

Boom 106 < Boom 107 > Boom 108


Dwergkastanje
Aesculus mutabilis 'Penduliflora'Geslacht Familie
Aesculus Sapindaceae
Paardenkastanje Zeepboomfamilie

Plantjaar: (geschat)


Beschrijving van de cultivar 'Penduliflora':

Meestal gekweekt als kleine stamboom, geënt op een onderstam. Afhankelijk van de entplaats wordt een hoogte van 2 – 2,5 m bereikt. Slechts sporadisch als struikvorm gekweekt.

Langzaam groeiend, maakt uiteindelijk een stevige en gedrongen bolvorm. De stam is glad en donkergrijs. De dikke twijgen dragen niet-kleverige knoppen.

Het sierlijke, blauwachtig groene blad is 5-tallig. De onderzijde is dicht behaard en lichter van kleur. Het blad bereikt een doorsnede tot 15 cm en is handvormig samengesteld uit 5 lancetvormige tot langwerpige blaadjes. Deze zijn lang gesteeld.

Eind mei verschijnen de eerste, losse en 12 – 16 cm lange bloempluimen. Deze zijn iets overhangend. De bloei is uitbundig en de kleur van de bloemen is rood met geel. ‘Penduliflora’ geeft zelden vruchten.

bron | © info


Beschrijving van de soort Aesculus mutabilis:

De dwergkastanje (Aesculus mutabilis) is een kruising tussen Aesculus pavia en Aesculus sylvatica.

Produceert aantrekkelijke bloemen in rechtopstaande, kegelvormige pluimen bestaande uit zalmroze met enkele oranje tinten, buisvormige bloemen, die aan het eind van mei uitkomen. Het blad is het herkenbare 5-7 vingerige blad, dat we van de paardenkastanje kennen.  In de herfst laat deze boom zeer vroeg zijn bladeren vallen.Gerelateerde (nieuws)berichten:


naar Boomoverzicht


Boom 106 < Boom 107 > Boom 108