Boom 81

naar Boomoverzicht

Boom 80 < Boom 81 > Boom 82


Krentenboom
Amelanchier arborea 'Robin Hill'Geslacht Familie
Amelanchier Rosaceae
Krentenboompje Rozenfamilie

Plantjaar: 2012


Beschrijving van de cultivar 'Robin Hill':

Kleine boom met een wintersilhouet, dat opvalt door de fijne vertakking.

De bast is in de winter opvallend door de grijze kleur. De omgekeerd eironde tot ovale, dichtbehaarde bladeren hebben een spitse top en zijn aan de bovenzijde donkergroen en aan de onderzijde grijsgroen. In de herfst verkleuren ze spectaculair in gele en rode tinten.

De bloemen staan in grote, losse, overhangende trossen. In knop nog roze gekleurd maar eenmaal open geheel wit. Hoe warmer het weer hoe witter de bloemen kleuren. De bessen verschijnen in de herfst en kleuren van donkerrood naar zwart. ‘Robin Hill’ geeft slechts weinig vruchten.

bron | © info


Beschrijving van de soort Amelanchier arborea:

Amelanchier arborea (krentenboom), is een boom uit de rozenfamilie, inheems in oostelijk Noord-Amerika.

Amelanchier arborea is over het algemeen 5-12 meter lang. De stam kan tot 15 cm diameter dik worden en de schors is glad en grijs.

De toppen zijn slank met een spitse punt, en meestal meer dan twee schalen zichtbaar. De bladeren zijn ovaal of elliptisch, 4-8 centimeters lang en 2,5-4 cm breed, met spitse punten en fijn gekartelde marges en donzige onderzijde. De herfstkleur is variabel, van oranje-geel tot roze of roodachtig.

Het heeft een schitterende bloemen die 15-25 mm groot worden, met vijf bloemblaadjes, die opkomen in het vroege voorjaar. De bloemblaadjes zijn wit. Bloemen groeien in hangende trossen van 3-5 centimeters lang met 4-10 bloemen per tros. De bloemen worden bestoven door bijen. De vrucht is een rood-paarse pitvrucht, die qua vorm lijkt op een kleine appel. Ze rijpen in de zomer en zijn erg in trek bij vogels. 

Deze soort verdraagt ​​wisselende lichtniveaus, maar is op zijn best in de volle zon. Het vereist een goede afwatering en luchtcirculatie.

bron | © infonaar Boomoverzicht


Boom 80 < Boom 81 > Boom 82