Boom 80

naar Boomoverzicht

Boom 79 < Boom 80 > Boom 81


Boomcamelia
Stewartia pseudocamelliaGeslacht Familie
Stewartia Theaceae

Plantjaar: 2024


Beschrijving van de soort Stewartia pseudocamellia:

Stewartia pseudocamellia (boomcamelia) is een plantensoort uit het geslacht Stewartia in de familie Theaceae, afkomstig uit Japan (zuidelijk Honshu, Kyushu, Shikoku) en Korea.

Het is een kleine tot middelgrote bladverliezende boom, die zo’n 10-15 meter hoog kan worden en lage vertakking  van de stam kent. De schors is glad, licht loslatend als de boom op leeftijd komt en heeft een gecamoufleerd of gevlekte verschijning, met patronen van vaag oranje, groen en grijs vermengd.

De bomen zijn piramidaal tot rond in vorm met diepgroen gekleurd blad. Jonge stengels hebben een zigzagvorm met afgeplatte, afwijkende knoppen.

De bladeren zijn 4-12 cm lang en 2,5-5 cm breed, afwisselend gerangschikt op de stengels met een elliptische vorm en fijn gekartelde randen. In het najaar worden deze geel, rood of paars.

De bloemen zijn tot 8 cm breed, met vijf witte bloemblaadjes met oranje helmvormige knoppen. Ze verschijnen in de zomer, in het algemeen in juni tot eind augustus; elke bloem is van korte duur, maar de gehele bloeiperiode kan weken duren. De vrucht is een onopvallende bruine capsule, driehoekig van vorm.

Stewartia pseudocamellia is een aantrekkelijke sierboom, die het beste groeit in rijke organische bodems met goede afwatering en constante vochtigheid gedurende het hele jaar.

bron | © infoGerelateerde (nieuws)berichten:


naar Boomoverzicht


Boom 79 < Boom 80 > Boom 81