Fotowedstrijd en fotografieworkshop in Park Merwestein

Altijd al willen leren fotograferen en hou je van natuur? Dan kun je de komende weken terecht bij de Dordtse Amateur Fotografen (DAF). In het kader van Dordrecht 800 jaar stad organiseren zij in Park Merwestein een zestal workshops fotografie. Daarnaast start de werkgroep buren van Park Merwestein vanaf augustus een fotowedstrijd in en over het park voor zowel volwassenen als kinderen.

Workshops
De zes losse workshops fotografie van DAF starten op zaterdag 24 juli, en lopen tot zaterdag 28 augustus. Ze vinden allen plaats in Park Merwestein en worden geleid door ervaren DAF-fotografen. De nadruk ligt op basisbeginselen: ontdekkend kijken hoe een camera/telefoon de beste foto’s oplevert, en meer vaardigheid ontwikkelen bij het vastleggen van bepaalde thema’s, waaronder ook het thema van de fotowedstrijd.

Deelnemers aan deze gratis workshops kunnen zich opgeven bij info@daf-fotografie.nl met vermelding van naam, email-adres, gebruik van camera/telefoon en de keuze voor één van de 6 zaterdagochtenden.

Fotowedstrijd ‘Beeld en park’
Naast de losse workshops van DAF, organiseert de burengroep van Park Merwestein een fotowedstrijd in het park. Deze loopt van 1 augustus tot 15 september. Iedereen mag meedoen: kinderen, volwassenen, Dordtenaren en bezoekers van de stad.
De spelregels:

Elke deelnemer mag per week twee nieuwe foto’s insturen. Die moeten zijn gemaakt in Park Merwestein. Op de foto moeten (een deel van) een boom én een beeld staan dat deel uitmaakt van de route Stad in Beeld, Beeld in Park. Verder let de jury let op: originaliteit en verrassing, sfeer, beleving en techniek.

De burengroep zet de mooiste foto’s elke maandag online: de drie mooiste inzendingen van kinderen, en de drie mooiste van volwassenen. De winnende foto’s komen tevens in lokale kranten, of worden geplaatst in de kalender die Stichting Park Merwestein uitgeeft. Aan het einde van de wedstrijd worden uit de 36 mooiste weekfoto’s de prijswinnaars gekozen door een jury. De hoofdprijs voor kinderen is een vaartocht voor 8 kinderen op het Wantij. De hoofdprijs voor deelnemers ouder dan 12 jaar is (naar keuze) een diner voor 2 in restaurant Ferdinands in Dordrecht of een pannenkoekenmaaltijd voor 4 bij Pim’s Poffertjessalon in Dordrecht. Verder zijn er grote en kleine prijzen zoals kaartjes voor voorstellingen, boeken, bijzondere munten en nog veel meer. De jury bestaat uit Frits Baarda; journalist, fotograaf en jurylid “Zilveren Camera” , Teus de Groot, verbonden aan DAF, en Fokko van der Straaten, fotograaf en cameraman bij RTV Dordrecht. De prijswinnaars worden voor 1 oktober bekend gemaakt.

Meer informatie over de fotoworkshops en de fotowedstrijd is hier en hier te vinden. www.beeldinparkdordrecht.com