Update Beeldenpark en uitnodiging rondleiding

De Stichting Park Merwestein heeft vorig jaar besloten om de succesvolle beeldenroute STAD in BEELD, BEELD in PARK te verlengen tot het einde van dit jaar. De beeldenroute was in 2021 opgezet door enthousiaste buren rondom Park Merwestein om de viering van 800 jaar Dordrecht luister bij te zetten. En dat in het oudste stadspark van Dordrecht.

Heel veel Dordtenaren hebben al plezier beleefd aan het wandelen langs de kunstwerken. Wandelen, kijken en stil staan in het park werd hierdoor nog meer een beleving. Daar komt einde dit jaar een einde aan dus roepen we iedereen op om de komende maanden nog te genieten van het park en de beelden. Is dit het definitief einde van alle beelden? We kunnen nu al zeggen van niet omdat er in ieder geval één of enkele beelden zullen blijven staan komende jaren. Er komt binnenkort zelfs een mooi nieuw kunstwerk bij van de bekende beeldend kunstenaar Ian Pieters die de Stichting Park Merwestein voor onbeperkte tijd in bruikleen mag hebben. 

De vraag is ook wel gesteld aan de Stichting Park Merwestein waarom we niet doorgaan met de huidige beeldenroute? Het antwoord hierop is dat enerzijds een aantal beelden onderhoud nodig hebben en/of niet zo lang tegen weer en wind bestand zijn en verwijderd moeten worden. Anderzijds zijn de beelden in bruikleen van de kunstenaars tegen een redelijke financiële vergoeding maar de Stichting heeft vooruitkijkend andere doelstellingen heeft om haar middelen te gebruiken. 

Wij willen u als donateur graag de kans geven om nog te genieten van de Beeldenroute komende tijd en daarom zullen wij op zaterdag 28 oktober om 11.00 uur een rondleiding organiseren onder leiding van één van de deelnemende kunstenaars, Henk van Bennekum. De start zal zijn bij ’t Werfje, ingang via Berckepad. Meldt u hiervoor tijdig aan op stichtingparkmerwestein@gmail.com.