Wethouder onthult voederapparaat en voedselcontainer

Vandaag heeft wethouder Stam in het park een tweetal nieuwe voorzieningen onthult. Hij deed dit door het voederapparaat als eerste in gebruik te nemen.

Het betreft een voedselcontainer waarin resten brood en groente kunnen worden geworpen en een voederapparaat waar bezoekers voor €0,20 twee volle handen voeder kunnen kopen, wat geschikt is voor alle vogels èn de herten. Beide zijn geplaatst bij de voederplek.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het voeren van herten en vogels wordt al jaren gedoogd en is voor veel bezoekers -vooral met kleine kinderen- een standaard onderdeel van een parkbezoek. Echter wordt door sommige bezoekers veel te veel of verkeerd voedsel meegenomen en letterlijk gedumpt. Ook worden naastgelegen -soms giftige- heesters kaalgeplukt om aan de herten te voeren.

Dit is schadelijk voor de dieren, de waterkwaliteit, trekt ongedierte aan en ontsiert de omgeving. De voorzieningen zijn geplaatst in een poging deze excessen tegen te gaan.

Beide faciliteiten zijn een proef, maar de wethouder gaf al aan dat hij de kans groot achtte dat het al snel een blijvend karakter kan krijgen.

Het voederapparaat is afkomstig van NMC Weizigt, waar soortgelijke apparaten staan.