Boom 169

naar Boomoverzicht

Boom 168 < Boom 169 > Boom 1


Magnolia
Magnolia grandiflora 'Gallisonière'Geslacht Familie
Magnolia Magnoliaceae
beverboom tulpenboomfamilie

Plantjaar: 2020


Beschrijving van de cultivar 'Gallisonière':

Wintergroene boom die in de landen rond de Middellandse Zee kan uitgroeien tot circa 30 m hoogte.

De jonge twijgen kleuren van geelgroen naar bruin en zijn zacht behaard. Ook de bladknoppen, die lang toegespitst zijn, hebben dezelfde, zachte beharing. Het langwerpige tot ovale blad is dik, leerachtig en aan de bovenzijde opvallend glanzend. De onderzijde is grijs tot roestbruin en zacht behaard.

Het in voor- en najaar ruiende blad verteert slecht en moet verwijderd worden. De opvallend grote, schotelvormige bloemen zijn crèmewit met donkerpurperen meeldraden. Ze geuren sterk en aangenaam. Weinig vruchtvorming.

Verschillende recent geïntroduceerde cultivars hebben een redelijk betrouwbare winterhardheid. ‘Galissonière’ is een van de oudere cultivars die aan deze eis voldoet.

bron | © info


Beschrijving van de soort Magnolia grandiflora:

Magnolia grandiflora is een boomsoort uit de tulpenboomfamilie (Magnoliaceae). De soort komt van nature voor in de zuidoostelijke staten van de Verenigde Staten: van de kust van North Carolina naar het zuiden tot centraal Florida en naar het westen tot Oost-Texas. In Zuid-Europa is de boom veel in parken en als laanboom aangeplant.

De groenblijvende boom kan een hoogte van 30 m bereiken en een breedte van 12-15 m. De bladeren zijn groot, donkergroen, lepelvormig, wat leerachtig, tot 20 cm lang en 7 cm breed, meestal met een roestbruin behaarde onderkant. De bloemen zijn wit, zo’n 20-30 cm groot, en verspreiden een sterke, aangename geur. De kegelvormige verzamelvruchten zijn eerst groen, bij rijpheid geelbruin, en bevatten niervormige zaden.

 

bron | © infoGerelateerde (nieuws)berichten:


naar Boomoverzicht


Boom 168 < Boom 169 > Boom 1