Vaste planten-tuin

De vaste planten-tuin in Park Merwestein is omstreeks 1980 aangelegd. Het sortiment wat hier gebruikt is bestaat voornamelijk uit vele soorten Hosta’s, Gebroken hartje, de winterbloeiende Kerstroos en andere opvallende bloemrijke planten.
In dit gedeelte van de tuin staat ook de vermaarde Mammoetboom oftewel de Sequioadendron giganteum, ook wel boksboom genoemd, vanwege zijn zachte bast. Deze bast zorgt ervoor dat de boom van nature beschermd wordt tegen bosbranden. De boom is in 1953 geplant.
Ook bevindt zich in dit gedeelte van de tuin de Tranenden, een prachtige treurende blauwgroene dennenboom. Hij kenmerkt zich voornamelijk door zijn lange blauwgrijze afhangend naalden.
De tuin wordt in het vroege voorjaar gekenmerkt door de sneeuwwitbloeiende Sleedoorn (Prunus spinosa) en de voorjaarszonnebloem (Doronicum orientale) en de schoonheid van de Kerstroos (Helleborus orientalis).
Verder bloeien er in verschillende seizoenen diverse Hosta’s, en natuurlijk de gebroken hartjes of Mariatranen (Dicentra spectabilis).

 

 

het oudste stadspark van Dordrecht